Wednesday, December 5, 2012

Biler Hati Menangis ..



Jodoh kita telah ditetapkan oleh Allah SWT ... Perasaan cinbta nie lahir dari hati yang ingin disayangi dan dikasihi antara satu sama lain. Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama Suami,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang. 

Bagi seorang perempuan, hati yg lembut dan penuh kasih sayang Allah ciptakan, jika tidak masakan kita sebagai perempuan boleh menjadi ibu? Anish berpandangan, klu menangis mampu melegakan hati yg resah, xtenteram ... menangislah cuma jangan sampai memudaratkan dr ... Anish sendiri jika dlm kesulitan, Anish lebih suka menangis dan banyakkan beristifar kepada Allah ...


Kita berkahwin dan jika diizinkan murah rezeki kita mempunyai zuriat. Zuriat yang diamanahkan ini memerlukan didikan daripada kita sebagai ibu bapa. Namun, pergolakan hidup berkeluarga memerlukan pengorbangan dan kesabaran yang tinggi. Andai pasangan kita itu banyak kekurangannya, kita perlu menerima dengan redha. Percaya atau tidak Allah SWT adalah perancang yang terbaik dlm hidup kita dan renung-renunglah supaya jangan biarkan hati terus menangis ... 

Sekadar renungan untuk dr sendiri ...


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya                           kita dapat menjadi penilai yg baik.


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat 
KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya 
kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya 
kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya 
kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai teman yg mempunyai hati yang kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA.. PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

Anish sendiri telah mengalami saat yang amat mendukacitakan, namun sehingga hari ini Anish masih berharap tiada cinta yang kekal selain daripada Cinta kepada Yang Maha Esa : Allah SWT ...

Buah berangan masaknya merah
Kelekati dalam perahu
Luka di tangan nampak berdarah
Luka dihati siapa tahu 





 

Wednesday, October 10, 2012

Tudung Syria Adni T

 

hai, apa khabar semua ... kali nie Anish nk berkongsi tentang tudung seperti tajuk di atas. hehehe
Pada Anish, Tudung Syria Adni ini sangat cantik dan senang dipakai. Pada mulanya Anish xberminat sgt! tp oleh kerana perasaan nak memiliki satu fesyen setiap tudung, Anish beli laaa ... biler daaa beli mestilah kena pakai kan? hehehe result dier 'BEST' sgt! selesa, ringan, senang nak pakai, nampak cantik (cantik kew? ;) ekekekekke) dan yang paling penting, suami sy sukew sgt!


Kualaiti kain syria nie bagush! Manik juga tidak terlalu sarat dan ada banyak warna untuk dipilih. daripada Kod no 1 sehingga 10 corak maniknya lebih kurang seperti Shasmeen Sakura. Tp anish hanya beli satu warna jew ... warna hitam! yg pastinya boleh dipakai dan dipadankan dengan semua warna baju! Tudung nie boley didapati di butik Radiusite Rawang dan Shah Alam!

Harga: RM48
Percuma Inner Tudung!!
Material: Cotton Lycra
Saiz: Medium

Ukuran:
Bukaan muka: 9.5 inci / 24 cm
Labuh depan dari dagu ke bawah: 13.8 inci / 35 cm
Labuh belakang: 27 inci / 68.5 cm



nie gambar RETIS Radiusite nyer ... antara warna tudung yg menarik ...


Merah kan ... tp Cantik!!!




cantik nyer Model nie ....
















nie plak gambar Anish ... hehehe kalau Anish pakai nampak buruk, itu tandanya Anish xcantik tau, tudung nie cantik tau tau tau ...

first time pakai tudung nie n pakai dengan jubah!



Anish dgn suami Anish kat Langkawi ...

tgh shopping kain batik ... lelong nyer RM 15 - Batik jawa ...
Tudung oren tuh, mak mertua Anish ... 

ermmm, tuelah antara yg nak dikongsikan bersama ... tudung nie memang selesa sgt ...
Sapa nak, p oder kat di http://www.radiusite.com/

bye bye bye ... jumpa lagi iyer!

with love,
 

hai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! alhamdulillah ... setelah experimen byk kali.... akhirnya ader juga button share tuh ... ekekekeke bukan sbb nak hebahkan akan dr sendiri tp saja jew nak share kalau ade apa2 yang menarik tuk dikongsikan kan kan kan ... alhamdulillah ...

Hidup berkeluarga, bermasyarakat nie memang banyak menuntutkan kesabaran yang tinggikan ... Anish sejak akhir-akhir nie menghadapi musibah di mana keluarga Anish mcm kena panahan mata orang ajew! ada sahaja perkara2 yg xkena di mata diorang dan sanggup menabur fitnah kepada kami sekeluarga ... alhamdulillah, Anish xmudah nak melatah. Anish banyak terapikan dr Anish nie dengan perkara-perkara yang lebih berfaedah ... kadang kala kite xsedarkan kite banyak melupakan Allah kerana urusan dunia! Naauzubillah! Ya Allah 

Kata-kata untuk terapi diri sendiri .... AMIN!



hai ... just nak test test test sbb sy nyer share button FB xadew ...

huhuhu

Thursday, September 27, 2012

Radiusite! Shawl Fedora! So Sweet!


Wow! Mesti mau mulut ternganga tau! 
Hehehe tp mesti tertanya-tanyakan, hebat sgt kew shawl nie? Ergggg, 
entahlah sebab Anish masih belum memilikinya lagi... Hehehe tp Insyaallah akan Anish milikinya kemudian! Klu Anish dah dapat nanti, Anish akan upload gambar nyer nanti... Hehehe

Sebenarnya ... Anish suka sgt dengan shawl nie! 
Cam cantik sgt dengan mix warna yang 'glomor' nyer... Ish, cam tak sabar je nak pakai nie...
 Xkiralah model ke yang buat nampak cantik tp yang pastinya memang cantik n sempurna! 
Anish nak yang nie! dah tak sabar daaaaa nie! 

Untuk tatapan U alls semua, Nie biodata Shawl Fedora Okies!

Material :~
Quality Chiffon

Harga :~
RM 59

Lebar :~
47cm / 18.5 inci

Panjang :~
190-195 cam / 76-77 inci

DAN


Ini le gambar nyer yang buat Anish teruja nak sgt2 ... :~


Sambungan... Time Mengedik's! Opsh ;) ...


Hehehe ... Hahaha ... Gelak dulu eh! Baru aweks muda... Senyum sedikit pun tak apa tau!
Dapat juga bersedekah ...

Anish nie sebenarnya baru lepas buat kerja yang tak berfaedah .. Dok menedit gambar2 Anish yang tak seberapa cantik tuh... Makin lama makin syok pulak (makin peransantan) rasanya sampai naik lembam da mata nie syok sgt mengedit gambor sebab hasilnya amatlah Anish puas hati... Klu U alls xpercaya, U alls semua cubalah!

Nie semua hasil Anish mengediks! Klu U alls terasa boring nk Tgk, Anish minyak maaf tau! Anish kan suke syoks sendiri... Ekekekeke
Nie gaya gediks yang paling brjaya! Sebab depan cik suami tersayang lor .... Hehehe
Add caption

Friday, September 21, 2012

Mengediks sat!


 Ello semua! Hari ini Anish rasa boring sgt... Bila da boring tuh, macam2 le nk buat... Hehe xpercaya ker? Uhh, tengoklah gambar sebelah tuh n seterusnya ... Inilah hasil yang terjadi bila xada apa yang nak buat ... 

Sebenarnya Anish baru sahajalah upload app yang baru ... PhotoWonder namanya ... Best sgt app nie! Macam2 Anish boleh edit semua gambar yang seberapa nak cantik tuh ... Hasilnya memang lumayan n mgagumkan! Klu sapa yang nak cuba... Trylah upload n terokai apa ya patut n jangan lupa kongsi kan gambar U alls semua dengan Anish ehhhhh ... Nk Tgk korang yang cantik2 tuh ... Please.....
gambar nie diambil time nk g open house ...


gambar ni pula kat ofis ...
















e e e e e best nyer!

Assalamualaikum...

A haiiiiiiiii! Erm, mesti tertanya-tanyakan aper yg best kan.... Xade apa pun cuma rs best nie bila anak Anish daa semakin Sehat Dan minggu depan dapat pergi Langkawi... Leh bawa anak n best best best suami Anish pun ikut sama. Serious sgt! Best kan!

Untuk hari nie Ticha hanya follow tuk antibiotik n demam... Td baru je tukar drip dr Beulah kiri ke kanan. Ticha xnangis pun kena cucuk... Alhamdulillah, Allah ringankan rs kesekitan iTu. Amin!

Thursday, September 20, 2012

Morning semua ...



Hari ini hari pertama Anish jg baby kat spital... Ade lagi berbaki 4 hari .... Hopefully semuanya ok n Anish tau Anish Kn banyak2 bersabar kan kan kan ...

Ermmmm, dok asyik belek FB td, Ada news baru tau... Apa lagi, Radiusite Akan kuar produk baru! Harga Blum tau td... Kita sama2 tinggi ek! Tgk gambar Jew laaaa... Itupun satu jew... Hehehe

Wednesday, September 19, 2012

Wow! Inner Neck Radiusite Baru ....

 
wow weeeeeeeee ... Radiusite dah update Inner neck yang baru di www.radiusite.com!! 
boleh order sekarang!! ♥ kata mereka .... 

" Inner neck ini sesuai untuk mereka yang berwajah bulat, kerana setiap inner ini bahagian             awningnya lebih panjang sehingga ke pipi. Jadi anda tidak perlu risau lagi!

Anish rasa pada yg sape2 berminat ... Boley dapatkan inner ini sekarang dan
 apa lagi gayakanlah dengan selendang kegemaran anda n kegemaran orang yang tersayang U alls Peeewwwiiiit! :D 

Tengoklah anish gayakan dibawah nie... jeng jeng jeng (tp xsecantik model Radiusite)

ini inner neck d pakai kat luar ....

inner neck blah dalam nyer ... senang terbentuk tau!

 Anish rasa selesa sgt pakai Inner Neck Radiusite nie ... hajat di hati, kalau ada peluang ingin tambah lagi koleksi lagi ... hehehhe Harganya pulak berpatutan ... hanya (RM25) sahaja.                Kalau U alls semua nk tgk model cantik Radisuite pakai,
U alls pi kat sinih ... ;P   Inner Neck Cotton 18 September 2012

sekian,

wassalam,

dr,

 

Sunday, September 16, 2012

Mood Rajin ... hehehe

Ellos you all! ai ... hari nie last kita d bulan Syawal ... seday kan ... tp yang seronoknya biler time open house ... uiii! meriahnyer ... macam-macam tuan rumah hidangkan tetamu dengan juadah yang tinggi kolestro, lemak-lemak degil n   ubat2 tuk penyakit baru ... ekekekeke ... maaflah bukan nk megejek tp ini semua realitikan kan kan kan ;0

apa2 pun, hepy for Aidilfitrie ... terimakan pos raya yang tak seberapa nie ... just nk tunjukkan baju raya ajew ... uiks! u alls jgn mgata tau! dooooosaaaaa .... tp Anish daaaa maafkan ... hehehehe

gambar nie time open house puspanita - putrajaya

Monday, June 11, 2012

Senarai Pemain England EURO 2012

Senarai Pemain England EURO 2012

PENJAGA GOL

Joe Hart (Manchester City)
Robert Green (West Ham)
Jack Butland (Birmingham)

PERTAHANAN
Glen Johnson (Liverpool)
Ashley Cole (Chelsea)
John Terry (Chelsea)
Phil Jones (Manchester United)
Joleon Lescott (Manchester City)
Leighton Baines (Everton)
Martin Kelly (Liverpool)
Phil Jagielka (Everton)

TENGAH
James Milner (Manchester City)
Scott Parker (Tottenham)
Stewart Downing (Liverpool)
Alex Oxlade Chamberlain (Arsenal)
Theo Walcott (Arsenal)
Frank Lampard (Chelsea)
Steven Gerrard (Liverpool)
Ashley Young (Manchester United)

PENYERANG
Jermain Defoe (Tottenham)
Andy Carroll (Liverpool)
Wayne Rooney (Manchester United)
Danny Welbeck (Manchester United)

Info Tentang Senarai Pemain England Untuk EURO 2012 

Read more: http://www.oldtraffords.com/2012/06/senarai-nama-pemain-england-euro-2012.html#ixzz1xRvfE5s7


mOGA2 menjadi JUARA tuk tahun nie ....

Sunday, June 10, 2012

Kek Batik Cikgu Menoh

Yahooooooo .... hehehe bukan yahoo.com tau! kuang kuag kuang ... hari ini rajin tau Umi Ticha ... rajin sgt2 ... rajin cr resepi nak buat kek batik ... al-maklumlah Anish nie xpandai masak sebenarnya ... so, kenalah pandai2 cr n rajin buat ... smalam Anish kerahkan suami p kedai p cr bahan2 nak buat kek batik! Al-hamdulillah, apew yang diinginkan menjadi ... syukur, biler kiter rajin, kiter pasti mampu membuatkan orang disekeliling kiter sayang2 dan selalu teringat pada kiter... al-hamdulillah

Friday, June 1, 2012

Perhimpunan Jutaan Belia 2012

hai! haip! hehehe ... kali nie ANISH nak 'tempelkan' beberapa gambar yang boleh dibayangkan semasa perhimpunan JUTAAN BELIA tempoh hari ... ANISH suke program nie ... mcm2 adew ... jom tgk apew yg sempat ANISH capture .... jom jom jom ...
nie dier HELICOPTER yg suker skondeng . ekeke ...

ermmm, test2 dulu .. adew bateri tak?

nak bergambor dgn kete ferarri ....


sorry, abg polis xadew ...




DCA ... 

hehehehe berat kew?

okies ... peluang check tuk kesihatan ...


sayur gergasi .. Hebatkan!

kenny Rogers bergerak ...


CHINATOWN!

arnab pun adew ...

eeeee geli nyer ...

anggota MARITIM yg baru ...

koleksi ....

klu laaa adew satu kan ....

hensem x?

yeahhhhhh 

xyah g SERAWAK ...

k laaa ... cukup laaa tuh kan ... nak mengambar kn suasana jew walau pun sy byk upload gambar sendiri ...
jangan maaareeeeee!

yo! it's me ...

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...