Tuesday, February 19, 2013

Hati Gembira Biler Bersama Keluarga ...









Alhamdulillah .... syukur kepada Allah SWT sbb Anish masih lagi mampu meluangkan masa untuk menitip bicara sepi tanpa suara nie ... hehehe full laaamak! terjiwang laa plak ... i'm sorry > kata Amir ... ekekkeekeke ... sebenarnya sejak akhir2 nie suami Anish selalu ajak p bercuti ... hati mana tak gembirakan ... makan n tempat tinggal d tanggung! hahaha Semoga Allah SWT memurahkan lagi rezeki Cik Suami nie ...
Nie antara beberapa gambar semasa kami sekeluarga pergi bercuti ...
1) Cameron Highland
Posing sat dgn keta sewa ... hahahaha

Mukew Ticha baru bangun dr tidur ...
Pich pun nak tak nak jew ..

Ermmmmm, kat sinih tempat rehat satu2 nyer leh beli makanan yg murah! beli Ubi,
Sayur-sayuran, jeruk n dah tentulah strabeeeeery! murah sangat!
tak yah bersesak d tempat glamour tuh!

My Love ... posing leeee tuh konon!

macam biasalah adew ank kecik kan kan kan ... kena siapkan depa!
tak tahan bau busyuk poo poo Ticha!
hahahaha

My Babies Ticha! Chumel kan kan kan
hehehe
2) Melaka
Kitaorang selalu p Melaka tp bukan p melawat tp hanya p nak bercuti n tidur  kat hotel ajew .. cume dalam bulan nie, adew 2 kali pi Melaka ...
kali pertama tuh kitaorang jew, kali 2 plak bersama family
(family mertua Anish) Hepy sgt!
nie lerrr hotel murah2 yg kami dok ... tp selesa!

aktiviti pertama kitaorang slpe berehat! melawat ZOO mlm2..
hahaha

Ticha mudah mesra dgn kawan baru ...

Ticha mukew takut ... higer higer higer (tiger daa)

tak larat nk jln ... naek ketapi jew ...


Muah! My love

Chumel X? xmo xmo xmo

 Seronok kan ... In Sya Allah ... Anish akan cuba sentiasa bw family jalan2. selain daripada mengeratkan perhubungan, sekurang-kurangnya adew kenangan nak d kenangkan ...
semoga Allah SWT sentiasa merahmati keluarga ini ...
Amin Ya Rabbal Aaa Lamin ..
Sukran ... adiossss
C ... U...



Saturday, February 16, 2013

Harummmmmmm nyer Bau Baby kan kan kan






Pich ... Ellos semua ... harap2 sihatlah semua nye iyer ... Semalam Anish adew pergi melawat Baby baru lahir d Hospital Putrajaya ...  ini baby kepada kawan baek Anish d Opish ... Baby kepada Mohd Faizal Parman ... Chumel sgt! tetiba shja Anish rs tak sabar nak jumpa dengan Baby yg Anish kandung nie ...
 
seronok nyer dpt baby ...
Itulah baby nyer ... baby boy .. Insya Allah bakal d beri nama Muhammad Faiz Aminuddin ... Anisxpuas cium baby yg baru lahir nie ... Bau nyer ummmmmh .. Bak kata org bayi baru lahir yang baunya harum dan suci itu digambarkan sebagai bau surga.
 
Sebagaimana yang telah dikatakan oleh Rasulullah SAW dalam sabdanya : “Bau bayi itu (berasal) dari bau surga”. (Al- Jami’u Ash-Shagril. Hal : 164)
 
Anish ada juga survey tentang perkara nie ... ada satu blog tuh .. (http://herrymustofa21namikaze.wordpress.com/harumnya-bau-surga/) menarik perhatian Anish tuk bacanya ... entry nyer seperti di bawah nie .. Anish just copy n paste sahaja ... katanya ...
Ini bukan berarti bau surga itu seperti bau bayi yang baru dilahirkan, melainkan sebagai bentuk kiasan bahwa bayi yang baru lahir itu suci, tidak berdosa, jika ia mati pasti akan masuk surga. Oleh sebab itu, keberadaan bayi baunya digambarkan sebagai bau surga.
 
Syurga memang benar-benar sebuah tempat yang penuh dengan keajaiban dan barakah. Jika tidak ada hadist-hadist yang mensifatinya, sebagai manusia dengan segala keterbatasan akal, mustahil kita akan menggambarkannya.
Salah satu keajaiban surga adalah baunya, yang sudah tercium dalam radius ribuan kilometer. Jadi calon penghuni surga sudah mencium bau surga pada saat dia masih dalam perjalanan ribuan kilometer. Ini akibat dari keharumannya yang begitu kuat dan kenikmatannya yang begitu besar. Bagi setiap orang yang akan memasukinya aroma surga itu sudah dapat dirasakan, meskipun ia belum tahu di mana keberadaan surga tersebut.
Walaupun demikian kuat baunya surga, ada orang-orang tertentu yang tidak bisa mencium baunya. Biasanya mereka yang tidak dapat mencium baunya surga ini dikarenakan mereka pernah melakukan perbuatan dosa atau kejahatan yang tidak terampuni dan mereka mati sebelum bertaubat.
Seperti yang diriwayatkan oleh Abdullah bin Amr r.a. : Rasulullah SAW bersabda : “Barang siapa membunuh seseorang maka ia dijanji tidak akan bisa mencium bau surga, padahal bau surga dapat dirasakan dari perjalanan 40 tahun”.(Jawahirul Bukhari. Hal : 511)
Rasulullah SAW bersabda : “Barang siapa memebunuh dengan sengaja maka ia tidak akan bisa mencium baunya surga, padahal baunya surga itu bisa dicium dari perjalanan 40 tahun”. (Al-Kaba’ir. Hal : 14)
Ibnu Abbas r.a. meriwayatkan, Rasulullah SAW bersabda : “Bau surga dapat dirasakan dalam perjalanan 500 tahun. Bau surga ini tidak bisa dicium oleh orang yang mencari keduniaan dengan menggunakan amal akhirat”. (Al- Jami’u Ash-Shagril. hal : 164. Irsyadul Ibad. hal: 63. Bab: Riya”)
 
 
 
Pada Anish, bayi yg baru lahir mmg suci n bersih ... Allah SWT lebih mengetahui nya ... Anish hanya tau Anish suke sgt bau bayi ... Wanginyer ....
 
 
Salam sayang semua ..

Muahhhhh!

Yes!!! i ' Back!





hy ...  daaa lama sgt anish xbukak blog nie n update cite ... Sibuk sgt! sampai xadew ms nk update semua nie ... hahaha .... sebenarnya tempoh 4 bulan yg lepas Anish alami alahan yang teruk! itu pasailah xdapat nk update blog nie ... lagipun Anish bukan nyer artis kan nk update cite2 sensasi ... just sharing citer kehidupan harian Anish jew ... ;)
hehehe ... nie gambar terbaru 2 minggu lepas ... sbb alahan inilah Anish xdapat nk update selalu ... actually, adew berita baek lgi tau! Anish pregnant baby kembar!!! Alhamdulillah ... Syukur sgt2 dgn kurnia dan pemberian dr Yang Maha Esa nie ... apa2 hal doakan Anish slmt tau! Insya Allah, nanti Anish akan lebih kerap updateknblog nie ... leh kongsi sama2 kan kan kan ...
Salam Sayang Muah Muah Muah ...

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...