Saturday, April 27, 2013

Check Up 36 Minggu ... :)

ellos! buat per tue? daa mamam? harap2 semua sihat walafiat iyer ... Mudah-mudahan kalian semua dalam Rahmat Allah SWT. Daa 2 hari Ummi plak tak berapa nak sihat. Al-Maklumlah peyut nie daa makin besar dan ke depan nie ... Rasa sakit tang pingul, kaki selalu krem, tdo pun tak berapa nak lena, makan tak berapa nak makan, semua nya adalah. Kalau ditanya pada orang tua, katanya daa hampir2 nak bersalin laaa tue ... 

Hari Khamis yang lepas, Ummi adew buat check up 36 minggu ... hasil check up tersebut, baby second nie dok melintang plak ... aduyai! tetiba Ummi rs gusar yang amat dan rs takut plak ... bukan apa, klu salah seorang baby melintang, alamatnya Ummi kena operate laa ... itu yang Ummi xsanggup sebenarnya ... sbb operate nie leceh tang lepas bersalin ... skali lagi Panic Mode menjelma ... aduyai! Macam tak percaya jew baby melintang nie ... sebelum nie, okey jew masa check up tuh ... 

Hasil check up yang laen ... errrr, tinggi rahim daa 40cm++ besar molek kan kan kan. Tengok gamber nie ...


Berat Ummi plak daaa mencapai 83kg +++ hehehe. Masih tak cpai berat first pegnant dulu - 85kg. hehehe. Lepas nie Ummi kena bekerja keras laaa kn kurus balik coz baju2 Ummi semuanya saiz comel2 jew ... Kadang2 masa check up, xsanggup rasanya nak pandang monitor penimbang tuh ...  takut Panic Mode tang berat badan nie melanda ... hahaha.

Hasil check up yang lain, ok jew ... Pesanan ringkas dari doktor, 30 April nie check up ... tarikh penentu sama ada operate atau bersalin normal ... Tp Ummi rasa cam daa tak kisah daa. Ramai kawan2 dah bagi komen, operate skrg tak mcm operate dulu2 ... so, Ummi harap semuanya akan berjalan dengan baik dan baby n Ummi selamat ... itu sahaja kan ... Hanya perlu redha dan berserah pada Allah SWT ....

 Setiap detik dan saat ini, Ummi nak rasai setiap detik dan pengalaman
yang berharga ini sebaik mungkin sebabnya sudah pasti selepas ini 
Ummi mesti dan akan merindui saat2 seperti nie lagi ...

Ianya satu pengalaman yang tidak ternilai harganya ... dan 
Ummi bersyukur sgt2 pada Allah kerana diberi peluang dan 
pengalaman ini ... iaitu detik2 menjadi seorang ibu
yang bakal memberi zuriat kepada 
keturunan keluarga kami.  
                                                     
 Amin Ya Rabbala'lamin ...

Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...