Sunday, July 21, 2013

Leh beza X Twins Irshad n Irhfan. Kalau boley, Jom masuk peraduan ringkas nie ... Baca dulu iya!

 
Cuak naik 'keta baru' kew Dek?
Tue dio posing twins Ummi dengan 'keta baru' diorang. Mukew twins yang kelat tue Irhfan namanya. hehehe Gayat kot C Irhfan nie ... Klu nak cam mana satu abg or adek nie, senang jew. Abg namanya Irsyad agak kecil sket xsemontel C Adek, putih sket n mukew plak cool jew ... Setakat nie Ummi xadew lagi tanda tuk bezakan Twins Ummi nie ... Tp sebagai ibu, Ummi rasa Ummi tau yang mana abg or adek coz hari2 Ummi belek2 twins nie ...


Bezakan saiz diorang nie ... hehehe

Alhamdulillah Twins Ummi daa makin sehat walafiat. 18 Julai yang lepas Ummi bawa twins p check up sebulan. Syukur, twins Ummi xada apa2 masalah lagi ... Result tuk 'manigities' tuh d ketahui 15 Ogos nanti. Doa-doalah agar twins nie tak ada keputusan mengejutkan Ummi. huhuhu.

opss, twins Ummi nie beza berat hanya 1 g jew .. sekarang masing2 daa agak berat sket laa. hehehe. Irsyad 4.3 kg dan Irhfan plak 4.4. Syukur. Ukuran lilit kepala dan tinggi twins sama jew. Terkejut jugak Ummi pada mulanya coz xadew beza yang ketara pun dari segi berat. Sbb klu d pandang-pandang, Irsyad nampak cam kurang berisi sket dari Irhfan. Cuba tgk gambar atas tuh, agak beza jugaklah kan kan kan. Check up sebulan nie cam biasalah, kena inject sket laa. Setakat hari nie, Twins Ummi xade demam2 lagi lepas kena cucuk sebulan tuh...  Alhamdulillah ...

baby kembar yg tak berapa nak kembar nie ...


 Check up sebulan nie bukan sahaja cek baby tapi check up Ummi jugak. Errmm, sesi 'panik' mula laa melanda Ummi tau. Mana tak 'panik' kan, sesi timbang berat badan lah ... 67 kg! amacam? berat lagi kan kan kan. huhuhu. Pantang daaa lepas, cuma tue jew dapat turunkan berat Ummi nie. Alahai, xdapatlah nak posing cantik2 hari raya nanti. huhuhu. Namun Ummi bersyukurlah, ada jugak penurunan tuh dari 89 kg masa last check up pregnant dulu. Biler twins kuar je, berat turun ke 81 kg. Skrg daa 67 kg. Adew lagi 12 kg yang perlu d buang tuk capai berat dolu2 ... agak2 dapat tak nk kuruskn badan Ummi nie? result yg lain ok je. X menarik nk d ceritakan ... hehehe ^-^.

eh eh eh, melalut jr Ummi nie. Mesti tertanya-tanyakan mana laaa peraduan tuh. hehehe. Peraduan yang Ummi nak buat nie senang jew. Jom kekawan teka yang mana satu abg dan adek dalam gambar di bawah nie?. Kalau ade yang jawab betul semua, Ummi kasi hadiah misteri. Jom laa try ...

Gambar 1 :


Gambar 2 :


Gambar 3:


Gambar 4 : 


 Gambar 5 : 


Gambar 6 :



Haaa tu dier ... Siapa yang dapat teka dengan betul semua yang mana abg dan yang mana adek, akan dapat hadiah misteri. LUMAYAN ... percayalah. Hanya seorang sahaja yang akan di pilih mengikut siapa cepat dia yang dapat. Clue hadiah, 'Dengannya boley Membeli'. hehehe. Senang saja, PM kan jawapan anda ke face book Ummi KLIKS SINI bersama-sama gambar yang mana jawapannya ada di bawah gambar tersebut. Contohnya seperti di bawah :

Gambar (no.gambar) :


Kiri : Abg, Irsyad Khalid &
Kanan : Adik, Irhfan Khalish

Sediakan jawapan untuk keenam-enam gambar tersebut. Penyertaan ini terbuka kepada semua kawan2 Ummi dan mitak maaf iyer, ahli keluarga Ummi xboley iyer .. Pemenang akan di hubungi melalui PM FB (jika jawapan yg d beri itu betul laaa) dan Ummi akan umumkan dalam blog nie juga jika sudah ada pemenangnya. In Sya Allah. Siapa cepat n jawapannya betul semua, hadiah misteri itu milik meraka. Peraduan nie bermula hari ini, 21 Julai 2013.

Sebelum Ummi chow chin chow nie, Ummi mitak maaflah kalau peraduan nie simple dan syarat2 xterang. Ummi hentam je nie. hehehe. tapi jangan risau, Ummi akan berlaku adil. 
Jom laa teka cepat2 dapatkan hadiah misteri tuh ... dan 
selamat berjaya ...

  Clue hadiah, 
'Dengannya boley Membeli'.

  
Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...