Thursday, July 11, 2013

Pengalaman Bersalin Twins ...


Sambungan ...

alohai laa ... 2 - 3 - 4 - 5 - 6 minggu sekali baru adew masa nak update blog nie ... BZ Bz bz laaa katakan. agipun internet kat KG nie agak 'lembap' huhuhu ...nak story morry kat blog pun susah ... 

k laaa, kitew sambung pengalaman Ummi bersalin hari tuh ... nanti2 klu Ummi adew masa yang terluang n internet 'available' Ummi akan kongsikan bersama tips2 or amalan yg Ummi selalu buat sepanjang pregnant.
Sebelum tuh, meh tengok gambar Ummi pagi sebelum bersalin. time nie nak g checkup tuk 40 weeks. hehehe. besar kan peyut Ummi!



Gambar nie gambar 8 jam sebelum bersalin. Sepeti biasa check up kat hospital, tekanan darah - normal, air kencing pun okies n berat badan - 89 KG. hohoho (dalam hati - cam ner laa nak 'berdiet' nanti nie) .. huhuhu so, nak sedapkan hati - xapalah asalkan Ummi n Baby Twins nie selamat ... sehat pun sehat lah ...

Citer pasal pengalaman bersalin daa sudah, cuma gambar baby twins jew tak upload lagi kan ... hehehe. Jeng jeng jeng, perkenalkan ade 2 budaks keciks yg daa selamat dilahirkan nie ...

kiri - C Abg 'n' kanan, C Adek
Gambar nie gambar tul2 lepas bersalin n dlm dewan bersalin lg ..

Alhamdulillah, Ummi memang bersyukur sangat2 pada Allah SWT ... memudahkan segala urusan bersalin nie. Tersangat mudah sepertimana  yang Ummi doakan hari2. Nama budaks kecik nie :-

C Abg : 
Irsyad Khalid Bin Mohd Arief

C Adek : 
Irhfan Khalish Bin Mohd Arief

C Kakak :
Irdina Batrisya Binti Mohd Arief

Tumpang Glamour ... hehehe

Wah .. Ummi daa ada 3 orang anak .. Alhamdulilah. Syukur dengan rezeki Allah kasi nie .. Semoga Ummi dapat mendidik mereka semua menja ank2 yang soleh dan solehah .. Amin. 

Semasa Ummi dalam wad 2B d hospital Putrajaya, Ummi tak sangka sangat2 sbb sebelah katil Ummi adalah owner Kelab Kembar Malaysia. Beliau ambek gambar kami sekeluarga n 'pelawa' joint kelab kembar mereka. hehehe. Ummi sebenarnya daa awal2 lagi joint kelab tersebut. 

Gambar kami! hehehe, Usia twins sehari ..
time nie nak kuar hospital daa.


K laa, Ummi nk chow chin chow dulu. Nak godek2 twins Ummi.
kiter sambung nanti eh. Ummi akan sambung pasal amalan2
semasa mengandung yg Ummi amalkan. In Sya Allah.

Salam sayang ...






Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...