Thursday, October 24, 2013

Kepentingan ESP - Soy Protein Isolate Powder

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Energizing Soy Protein ini diiktirafkan seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki protin yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan.

Kacang Soya SHAKLEE - hanya mengandugi "non-GMO"

Saturday, October 5, 2013

MenCari Idea Tuk KURUS





Hi, semalam Ummi buat status kat HB seperti gambar atas tuh ... Ramai plak yang tanya macam mana kan nak progress semua tuh... Sebelum Ummi bebel banyak2 Ummi nak bagi tau laa serba sedikit tentang Ummi cam ner boleh 'berisi' nie .. klu guna perkataan 'gemuk' kan, takut moral down plak. hahaha.

Friday, October 4, 2013

Minyak Baby - Amway # Tropical Herbs

Assalamualaikum wbt n slm Malaysia ...

SENYUM! Kan senyum itu satu sedekah .. daa dapat buat pahala daa. Siikit2 kita kumpul pahala tu lama2 jadi bukit ... sikit2 kita kikis tabiat yang xelok, lama2 kita jadi muslim n muslimah yg d kasihi Allah SWT ... Amin, ins sya Allah.

Panjang lebar plak Ummi membebelkan ... hehehe. JGN MARAH ... actually, Ummi hanya nak kongsi satu minyak bayi ni yang mmg elok sangat2 tau ... nak kata mmg serasi dgn twins Ummi, dari baby Batrisya lagi pakai ... daaa beepuluh2 or daa masuk ratus botol daa kot ... nie baby twins Ummi pun pakai ... mmg bagus sangat2. Ummi ni jenis setia ..  ececece. Setia pd satu barang yg bg manfaat pd Ummi. Sejak pakai dr baby Batrisya, sampailah twins nie, Alhamdulillah diorang mmg xada sakit perut pun. Ummi plak jenis membazirkan... setiap kali baby lepas mandi dan tukar pampers, Ummi mesri sapukan skit minyak nie... sekejab aje rerkentut kentut baby nie ... Mak Ummi cukup suka dgn minyak nie... MiL pun sama. Siap promote kat sedara mara dan kawan dia..  betul ... mmg terbaik laa minyak nie ... iyer laaa kan, bukan tuk baby jer pakai, boleh tuk seluruh keluarga... klu sakit perut tuh, lekas2 je sapu dan hasilnya ... put put put ... terkentut2 tau ...

Ummi adalah jugak baca testimonial kat Mr. GOOGLE tue .. ada yg kata minyak ni pijar sket kat baby. Ermmm, klu kita sapu banyak2 memanglah pijar ... diret terus ke perut baby dan tertuang banyak, pijar laaa rasa baby tuh. Kita kena belajar sapu jugak tau. Ummi biasanya tuang kat tapak tangan Ummi sket n gasok sket sblum apply kat perut baby... klu Ummi sapu je minyak nie kat perut twins n Ticha, tue dia terkentut2 depa ... sukew sgt. Baby tdo lena tau ... kadang2 klu depa nie selsema sket, tiap2 mlm kul 1-2 pagi atau tgh malam laaa, Ummi akan bangun sapukan kat ubun2 sket, belakang cuping telinga, belakang, betis n cuping telinga... ins Ya Allah dengan izinnya 2 3 hari baik laaa baby kita tue...

Harga sebotol minyak nie RM 28. Ni standard harga yg d jual kat internet. Tapi klu nak beli dgn Ummi, Ummi leh kasi harga BONUS ... Tp PM Ummi laju2 ... hehehe. Beli minyak jew pun boley ... klu nk beli set Bersalin AmWay pun boley ... Jgn risau, dgn Ummi ada harga terbaek tau! Tuk kawan2 Ummi semua... errrrr, terlebey promote plak... maaf laaa. NIAT hanya nak citer tang betapa best nya minyak nie jew ... ermmm, sorry gengs!  

Tetiba jew korang rs minyak nie macam mahalkan? BETUL! Memang mahal klu nak d bandingkan dengan minyak laen. Tp kebekesanannnya terbaek tau! Satu botol leh tahan 2 bulan, klu jenis yg guna sket2 tuh 3-4 bln laaa. Bagi twins Ummi plak, satu botol sebulan tau. Ummi mmg membazir guna minyak nie... Ummi akan pakaikan pada twins setiap kali lepas mandi, tukar pampers dan tgh2 mlm... Ummi nak twins sentiasa dalam keadaaan selesa jew. Alhamdulillah, amalan nie baby twins xmeragam tgh2 mlm sakit perut. Depa nie klu meragam, hanya nak minum n tdo jew... klu x, nk org maen dgn die jew... lagipun minyak ni bau dier best sgt! Xcaya? Try laaa ada sebotol! :).

Itu kegunaan tuk baby, untuk C Ibu plak? Ermmm.... Ummi kasi 5 bintang tau! family Ummi mmg guna minyak nie sentiasa. Paling utama time sakit perut. Mujarab tau! Dalam pantang Ummi guna minyak nie sapu kt kepala lepas mandi ... fuhhh lega ... Ummi pakai minyak ni kat kepada campur dgn minyak zaitun... Alhamdulillah setakat nie xada lagi rambut Ummi gugur ... tp klu dgn org laen, Ummi xtau laaa... kepala ummi rasa cam berangin jew... segar giler. Minyak nie jugak Ummi apply kat tapak kaki n betis sebelum pakai stokin. Ermmm, selesa sgt. Jd pd Ummi guna minyak nie mmg terbaek. Sekali Ummi borong minyak nie 10 botol. Leh sedekah kat org tua Ummi n sedara mara ... 


ini laa ruper nyer ...
Detail
 
K laa... klu nk tanya apa2 pasal minyak nie just PM or call Ummi... bubye ..  sesiapa yg daa guna minyak nie, tentu tersenyum n agree apa yg Ummi bebel tue kan .... nice! 

C u Lg 
babai!

Thursday, October 3, 2013

Majlis Akikah Twins

Assalamualaikum dan slm sejahtera ...

Alhamdulillah, syukur pada Allah SWT kerna atas izin Nya kami sekeluarga dapat mengadakan Majlis Akikah untuk twins last september lepas seperti yang di rancangkan ... Amin. Syukur sangat2 ... Kepada saudara mara dan rakan taulan yang datang tu, d ucapkan banyak2 tima kasih .. Semoga Allah SWT merahmati hidup anda semua sekeluarga ...
 Jemputlah tgk n jengok2 suasana Akikah Twins Ummi iyer ...
Capture by Note 2 

Menu malas sy ...

Salam .... hari nie makan tgh hari d temani suami tercinta... pergh! Macam biasalah klu terkejar2 dgn anak, Ummi masak yg ringkas2 jew tapi kenyang dan boleh ternak lemak ... hehehe sesiapa yg diet tuh... xyah lah nak buat. Tapi pada sesiapa yang nak gemuks n gebu, boley laaa cuba makan2 ... resepi? KLIK SINI

Ummi nie memang rajin bab masak yang simple dan mudah sbb Ummikan pemalas. hehehe. Ada baby twins tue alasan jew ... tapikan sekali depa nie menjual suara confirm laaa dapur Ummi susah nk berasap nyer ... Lagilaa Ummi malas nak masak.

Hari nie, mujurlah ayah diorang ada d rumah. Leh laaa Ummi cuba resepi baru nie... ayah dia kata sedap! Hehehe Nak ambek hati Ummi laa tuh ...

perasan X, chees tuh mencair ... eeee rs nak menambah nie!
 
Yummy ... serius, resepi nie Ummi bagi 5 bintang ...
Cik abg Ummi pun xcukup katanya.
sempat curik Ummi nyer,
xcaya? tgk gambar nie 


k laaa ... Selamat mencoba iyer ... 

Wednesday, October 2, 2013

Giler Cadar ...



 
Hai ... pagi yg indah .. sesudah sarapan dengan chinch perisa cokelat Shaklee + susu penuh cream, ermmm lazatnya ... sampai skrg, daa tengahari belum ada tanda2 nk makan ... ekekeke... cpt daaa kurus klu hari2 mcm nie ...

Err ... hari nie Ummi nak berkongsi satu pengalaman tentang CADAR ... hehehe. Pelik kan bunyi tajuk Ummi nie ... Betul tau Ummi memang Giler Cadar ... Ummi suke kalau ada cadar baru, cantik, kemas terletak jew kat katil ... xadew nak senget benget nie ... warna cadar yang menarik pun boleh buat bilik tidur kita sentiasa baru ... macam tido kat hotel plak rasanyakan ... Dolu2, bile jew daa boring Ummi akan p kedai cari cadar baru. Bukan nak berlagak nie tau, biler ajer Ummi nak beli mesti nak yang mahal2. bukan apa kalu yang murah2, cadar tuh nipis n terasa panas. Xbest nak tdo. Warnanya pun pudar jew ... xmenarik langsung ... huhuhu

Selama nie Ummi terpikat dengan cadar Aussino jew ... memang beli kat sinih laaa. Ade ahli dapatlah diskaun sket yg mahal2 tuh ... Cadar Aussino nie cantik, nampak moden n warna xpudar ... Ummi memang sanggup simpan duit semata2 nak beli yang mahal2 nie ... huhuhu. Sehinggalah satu hari tuh Ummi dok sebuk laa layan FB. Adalah member Ummi nie jual cadar patchwork kat FB dier ... Ummi dok tilik2 cadar tuh .. ermm, cantik jugak warna nie ... teringat kat bilik bawah tuh (bilik tetamu) cadar daa usang daaa... so, Ummi beli laa dgn member nie ... Ummi beli 2 skali. hehehe. Kan daa kata kan Ummi nie giler cadar... Selang 3 hari dapatlah set cadar yang Ummi nak tuh ... Cantik nyer .... Ummi pun terus pasang kat katil ... hasilnye cam gambar kat bawah nie ...

cantik kan? terletak jew .. xade nak renyuk2
Itulah cadar nyer ... yyang satu lagi Ummi xambek gambarnyer ... nanti2 lah Ummi upload lagi .. Selepas jew pakai 3 hari Ummi basuhlah cadar nie ... ada baby kecik kenalah Ummi rajin tukar2. Kalau dulu seminggu sekali Ummi pasti tukar cadar ... Masa basuh cadar ni Ummi ada terfikir sesuatu .. Cadar nir blah belakang pun cantik ... So, apa lagi biler daa kering Ummi terus pasangkan kat katil... try try je laaa kn .. mana tau menarik tertarik n dbom! Hasilnya .... taaaaa daaaaaaa ...

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...