Friday, October 4, 2013

Minyak Baby - Amway # Tropical Herbs

Assalamualaikum wbt n slm Malaysia ...

SENYUM! Kan senyum itu satu sedekah .. daa dapat buat pahala daa. Siikit2 kita kumpul pahala tu lama2 jadi bukit ... sikit2 kita kikis tabiat yang xelok, lama2 kita jadi muslim n muslimah yg d kasihi Allah SWT ... Amin, ins sya Allah.

Panjang lebar plak Ummi membebelkan ... hehehe. JGN MARAH ... actually, Ummi hanya nak kongsi satu minyak bayi ni yang mmg elok sangat2 tau ... nak kata mmg serasi dgn twins Ummi, dari baby Batrisya lagi pakai ... daaa beepuluh2 or daa masuk ratus botol daa kot ... nie baby twins Ummi pun pakai ... mmg bagus sangat2. Ummi ni jenis setia ..  ececece. Setia pd satu barang yg bg manfaat pd Ummi. Sejak pakai dr baby Batrisya, sampailah twins nie, Alhamdulillah diorang mmg xada sakit perut pun. Ummi plak jenis membazirkan... setiap kali baby lepas mandi dan tukar pampers, Ummi mesri sapukan skit minyak nie... sekejab aje rerkentut kentut baby nie ... Mak Ummi cukup suka dgn minyak nie... MiL pun sama. Siap promote kat sedara mara dan kawan dia..  betul ... mmg terbaik laa minyak nie ... iyer laaa kan, bukan tuk baby jer pakai, boleh tuk seluruh keluarga... klu sakit perut tuh, lekas2 je sapu dan hasilnya ... put put put ... terkentut2 tau ...

Ummi adalah jugak baca testimonial kat Mr. GOOGLE tue .. ada yg kata minyak ni pijar sket kat baby. Ermmm, klu kita sapu banyak2 memanglah pijar ... diret terus ke perut baby dan tertuang banyak, pijar laaa rasa baby tuh. Kita kena belajar sapu jugak tau. Ummi biasanya tuang kat tapak tangan Ummi sket n gasok sket sblum apply kat perut baby... klu Ummi sapu je minyak nie kat perut twins n Ticha, tue dia terkentut2 depa ... sukew sgt. Baby tdo lena tau ... kadang2 klu depa nie selsema sket, tiap2 mlm kul 1-2 pagi atau tgh malam laaa, Ummi akan bangun sapukan kat ubun2 sket, belakang cuping telinga, belakang, betis n cuping telinga... ins Ya Allah dengan izinnya 2 3 hari baik laaa baby kita tue...

Harga sebotol minyak nie RM 28. Ni standard harga yg d jual kat internet. Tapi klu nak beli dgn Ummi, Ummi leh kasi harga BONUS ... Tp PM Ummi laju2 ... hehehe. Beli minyak jew pun boley ... klu nk beli set Bersalin AmWay pun boley ... Jgn risau, dgn Ummi ada harga terbaek tau! Tuk kawan2 Ummi semua... errrrr, terlebey promote plak... maaf laaa. NIAT hanya nak citer tang betapa best nya minyak nie jew ... ermmm, sorry gengs!  

Tetiba jew korang rs minyak nie macam mahalkan? BETUL! Memang mahal klu nak d bandingkan dengan minyak laen. Tp kebekesanannnya terbaek tau! Satu botol leh tahan 2 bulan, klu jenis yg guna sket2 tuh 3-4 bln laaa. Bagi twins Ummi plak, satu botol sebulan tau. Ummi mmg membazir guna minyak nie... Ummi akan pakaikan pada twins setiap kali lepas mandi, tukar pampers dan tgh2 mlm... Ummi nak twins sentiasa dalam keadaaan selesa jew. Alhamdulillah, amalan nie baby twins xmeragam tgh2 mlm sakit perut. Depa nie klu meragam, hanya nak minum n tdo jew... klu x, nk org maen dgn die jew... lagipun minyak ni bau dier best sgt! Xcaya? Try laaa ada sebotol! :).

Itu kegunaan tuk baby, untuk C Ibu plak? Ermmm.... Ummi kasi 5 bintang tau! family Ummi mmg guna minyak nie sentiasa. Paling utama time sakit perut. Mujarab tau! Dalam pantang Ummi guna minyak nie sapu kt kepala lepas mandi ... fuhhh lega ... Ummi pakai minyak ni kat kepada campur dgn minyak zaitun... Alhamdulillah setakat nie xada lagi rambut Ummi gugur ... tp klu dgn org laen, Ummi xtau laaa... kepala ummi rasa cam berangin jew... segar giler. Minyak nie jugak Ummi apply kat tapak kaki n betis sebelum pakai stokin. Ermmm, selesa sgt. Jd pd Ummi guna minyak nie mmg terbaek. Sekali Ummi borong minyak nie 10 botol. Leh sedekah kat org tua Ummi n sedara mara ... 


ini laa ruper nyer ...
Detail
 
K laa... klu nk tanya apa2 pasal minyak nie just PM or call Ummi... bubye ..  sesiapa yg daa guna minyak nie, tentu tersenyum n agree apa yg Ummi bebel tue kan .... nice! 

C u Lg 
babai!
Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...