Tuesday, May 27, 2014

Hepy Anniversary n Hepy Besday Twins


Alhamdulillah, diizinkan Allah SWT untuk Ummi dan My Boy Roi dah bersama selama 4 tahun dah. Pada tarikh ini, 4 tahun lepas, pukul 4.30++ pm lah, kitorang sah bergelar suami isteri. Sebelum tu dah berkawan, bercinta kononnya dan bergaduh sejak 3 tahun sebelum tu dari akhir 2010 lagi kot.. kot la... Nak detail kena korek My Diary laa plak.
Tapi masih teringat lagi masa kenai gitu2 tu, Ummi muka penuh dgn cik-cik jerawat. Memang sungguh tak lawa laa ... hahaha. Umur plak Ummi TUO 2 tahun dengan My Boy Roi tuh. Walaupun gitu, Nak cakapnya, cinta tak mengenal paras rupa laa.. Acecececece… hehe
kerja satu tempat dolu2 ... masa nie baru cinto berputik!
hehehe. Tak sangka daa jd teman cinta daa
My boi Roy ni la yang rajin sangat mengurat Ummi dulu. Bagi ucapan selamat malam laa, tuju lagu karaoke la, nyanyi sebelum tido laa, ape kebende lagi tah la rajin dia buat untuk Ummi. Banyak sgt, klu dia claim. mampus! tak tau daa apa dio daa. Nasib laa dia bukan jenis claim. hahaha. Ummi plak masa tuh tengah nak aim orang lain pun goyah la sket kan... Point byk kat dia. Hahahha.. Tapi sekarang,  hampeh. Ummi je la tuju lagu untuk My Boy Roy tuh, tapi Ummi jugaklah nyanyi sendiri la, tu pun kadang-kadang dia suruh aku diam sebab tak leh fokus drive. Kejam!.. huhuhu.


NAMUN, ITU MASAM MANIS RUMAHTANGGA BEB!


Hari yang paling bermakna dalam hidup Ummi, Yang merubah dunia khayalan sekelip mata.
Hari yang penuh2 bermakna, penting dan  sejarah. Menjadi seorang isteri?

Iyee .. menjadi seorang isteri kepada MOHD ARIEF ABD AZIZ.
Hanya pada Allah bermohon agar jodoh ini berpanjangan
hingga ke akhir hayat dan di rahmati Allah.


Sebelum title 'isteri'
Sebelum title 'suami'

                                   
                            28 Mei 2010
                           'US'
                                    


















My Boy Roi,
4 tahun awak kahwin dengan saya, mesti awak rasa da macam 40 tahun kahwin dah kan? Hahaha. Pening dengan dengan karenah dan feel saya yang macam-macam nie kan? Tul X? Terima kasih banyak-banyak awak sebab tahan sangat-sangat dengan perangai saya, sabar sangat layan saya, sayang saya, jaga saya, ayah kepada anak2 sy, terima saya seadanya, gelakkan lawak saya yang memang kelakar  dll. hehehehe.

Mitak Ampunnn sgt2 sebab perangai saya yang tah pape, overrr, manja & mengada gila yang saya tahu kadang-kadang awak geram je nak cubit cubit. Tapi awak memang tahu saya gini dari azali. Awal-awal dulu sebelum kawin pun saya dah warning awak kan kan kan, tapi awak nak juga saya. Tanggung la, padan muka. hahahahah.

feel awak xsuka kan? SELFIE ... hahaha
Tau tak senang. Tau susah sangat, tapi awak sorang je kot dalam dunia ni yang boleh put up with me, and for that, I thank you. Terima kasih juga, sebab dengan izin Allah, proses biologi yang kita lakukan membuahkan hasil dengan terlahirnya Irdina Batrisya yang sempurna sifat. Comey. Sorry iyer ... sebab dia banyak ikut perangai mengada saya so awak makin penat layan 2 orang ANISH. Hehehe

Irdina Batrisya Mohd Arief
8 Feb 2011
Cukup 3 tahun berkahwin, Allah SWT bagi adiah yang sangat2 special tuk kita berdua. Berdouble-double special kan. Syukurnya Ya Allah. 

Nie dia Cinta Hati kita

Irsyad Khalid Bin Mohd Arief
Irhfan Khalis Bin Mohd Arief
28 Mei 2013

So, awak ... da 4 tahun. Cam ne? Cam gitu gini? hehehe.
Nasib baik la awak cenggitu, saya cenggini. So, memang saling melengkapi lah.. Ala-ala macam lagu ‘cinta gila’ nyanyian Juliana Banos lah kirenye…Hehehe. Apapun, saya doakan semoga perkahwinan kita kekal bahagia hingga ke syurga ye. Amiiinn Ya Rabbal ‘alamin.

Happy 4th Anniversary! Tayaang Tawakk Tangaat-tangaat hokayy!!

dr Ummi n babys ...



Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...