Tuesday, August 12, 2014

APA ITU POWER PUMPING?

APA ITU POWER PUMPING?
Cara terbaik untuk meningkatkan hasil perahan susu ibu dan sangat sesuai untuk ibu2 berhasrat utk menyusukan anak angkat atau menyusukan kembali anak mereka (RELAKTASI)..power pumping sebenarnya salah satu cara untuk mewujudkan lebih demand kepada bdn supaya signal akan dihantar kepada otak untuk produce lebih byk susu bagi memenuhi demand yg lebih td..
caranya sendiri seakan hisapan baby yg suka ngempeng ( kejap menyusu, kejap tdo, lpstu bgn nak menyusu lagi ) INGAT ya..buat sekali je takkan jadi kalian kene bg peluang pd bdn utk sesuaikan dgn keadaan permintaan tinggi seperti ini at least 1-2 minggu..bile dh setiap hari mintak lebih, in sya Allah lame kelamaan bdn pun akan hasilkan lebih susu mengikut berapa byk yg diminta..mudah kan? selain tu jadual mengepam biasa pun kene jaga tau..jgn buat PP tp jadual yg biasa ke laut mmg tidak la gamaknya..
CARA membuat PP :-

1. Single Pumping : Pam kanan 10 min, tukar kiri pulak 10 min, tukar balik kanan 10 min, tukar balik kiri 10 min mcm tu la seterusnya bergilir2 kiri dan kanan sampai cukup sejam..

2. Double Pumping : Pam serentak selama 10 min, lpstu rehat selama 10 min, sambung pam balik 10 min, lpstu rehat balik 10 min, mcm tu la seterusnya sampai cukup sejam..
MASA yg terbaik tak kesah ikut kesesuaian dan kelapangan kalian ok..sambil PP bacalah zikir Ya Matin sebanyak 70 kali ya..
Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...