Thursday, September 11, 2014

Ion Baju Batik paling malas! Tapi skrg tidak lagi!

Gosok baju batik! ini yang paling malas! penjawat awam mcm Ummi ni setiap hari khamis kena pakai baju Batik. Arahan tau! ada dalam pekeliling lagi.


penjawat awam kena patuh nie! Kita menyokong perkembangan
dan pembangunan industri batik negara jom ... batik cantik apa!
mahal sket je laa tp dikira berbakti pada negara jugak!


Kalau seminggu sekali tak lah Ummi merungut sangat tp masalahnya Ummi nie suka pakai pakaian batik sbb coraknya menarik dan membuatkan Ummi tertarik. Kain batik jugak tahan lama tau! warna xmudah pudar. Cuma satu jew masalah kain Batik nim. Susah sgt nak ion. Kalau ion tuh bercinta Ummi rasa. Susahnya nak nampak 'segak' kan pakai batik nim.hehehe. Tapi sekarang tidak lagi! 

Ummi ada nim! Senang kerja!

Nielah hobi baru Ummi. Tetiba jew kan! Kalau nak tahu... Ummi nie punyalah susah dan tak suka tau suka tak suka sangat2 lipat baju dan ironing baju... Lipat buat Ummi sakit pinggan dan belakang. Pernahlah juga luahkan perasaan dalam group wasup ni pasal tahap kemalasan Ummi nak lipat baju. Lebih2 lagi kalau keluarga ramai macam Ummi nie. Tak sahlah baju tuh tak membukit! Kekawan ajor laa, tak yah lipat! lagi senang Iron dan hangerkan baju tuh ... Memang best kalau ada Iron yang 'berkualiti' 'jimat masa' dan 'tak berpeluh-peluh' time Iron tuh. 

Ada yang cadangkan ambek bibik. Ummi nie bukan tak suka, tapi apa salahnya buat pahala sket kan. Iron baju suami dan anak-anak. Bukan orang lain pon. Lagipon, Ummi nak kita2 je dalam keluarga Ummi. hehehe.

Ada jugak yang cadangkan hantar DOBI untuk services Iron Baju. 3 tahun lepas, sehelai baju kalau iron kat DOBI 70 sen jer tau.. Tapi sekarang? Nak tau berapa harganya?? RM1.20 sehelai tau ... Huhuhu... Tp mahal2 pun Ummi hantar jugak DOBI sebab dah terpaksa kan...

Akhirnya teringin jugak beli Iron jenis gambar di bawah nie ... Nampak cam senang jew ... hehehe. Mudah jew... Nampak santai jew ... tapi pikir plak SELAMAT KEW? penyakit was was kan? Padahal ok jew. 



Akhirnya Ummi beli jugak Philips Steamcare Genarator Iron. Baru puas hati. Pernah dengar iron steam x? Haaa nak bagitau la ni... pada siapa yang x tau lagi pasal iron steam ni, meh nak citer... Apa2 pon belanja gambar dulu!

Inilah ruponya. Besar. Puas Hati.
Iron ni guna steam masa menggosok baju... memang senang sangat. Tersangat sangat senang... hanya siapa yang pernah guna je yang tahu perasaan ni cewaah..hihi..kelebihan nya..baju korang x kan terhangit atau terhangus lagi dah...

tak kan ada lg kesan cam gini
Tak payah nak gosok dua2 side..memadai gosok sebelah side je... lagi, senang sangat nak gosok..just lalu kan iron tu, macam basuh pinggan je..huhu..lagi, 1 baju 3 minit je siap gosok..hoho..gosok sebelah tangan je..nak gosok seluar slack, memang hujung tangan je.. perfect!!! Tak caya kew? Cer cer cer tgk video nim. Ummi belum dapat buat video lagi. hehehe. tapi Ummi daa test! Hasil nya? Meh Ummi belanja gambar je ...


hanya sekali lalu jew ...


iron diletak gitu jew .. tak yah takut
hangit. hehehe

hasil? Lumayan!
Siapa yang paling sesuai guna ni? hehehe. Orang yang macam Ummi. Hanya untuk orang yg malas gosok baju, orang yang nk cepat dan orang yang ada ramai anak sekolah... sorang anak pakai 2 pasang baju sehari x 5 hari sekolah...10 pasang baju sekolah untuk seorang..kalo dua orang? Hahaha pengsan!

Lagi satu, Ummi perasan iron nie selamat jugak kalau ada anak2 kecik. Sebab iron nie daa ada tempat simpan dia. Ummi pernahlah cuai dahulu kala. Lepas je gosok baju, iron masih panas lagi kan? anak kesayang Ummi yng berumur 3 tahun nie pi laaa bermain lagak macam Ummi die buat kerja. Akhirnya dier 'tercedera' laaa sket kat jari. Walaupun plug daa tutup tapi panas dia masih lagi bersisakan.

Ni sedikit info pasal generator iron tersebut :-
  • Menyeterika sebarang pakaian yang boleh diseterika dari sutera hingga ke linen, kapas dan kashmir tanpa perlu melaraskan suhu
  • Teknologi OptimalTemp – kombinasi sempurna suhu dan stim untuk semua pakaian yang boleh diseterika
  • Stim yang berterusan sehingga 120g/min & penggalak stim 240g
  • Sehingga 5 bar tekanan stim untuk menyeterika dengan pantas
  • Tapak SteamGlide untuk kerja menyeterika yang lebih licin
  • Easy De-Calc, sistem antikerak yang tidak merumitkan dan berkesan
  • Ciri2 produk :- #Tangki air: 2.5L #Panjang hos: 1.7m #Panjang kod kuasa: 1.8m #Berat seterika: 1kg #Seterika + berat dasar: 4.5kg #Dimensi: 36.2(T) x 27(L) x 26.3(D)cm #Wattan: 2400W PERCUMA papan seterika Philips tambahan dan DVD dengan pembelian Seterika PerfectCare Aqua System Philips.
Waranti: Satu (1) tahun waranti terhadap kerosakan pengilangan. Peralatan UNTUK KEGUNAAN DI RUMAH sahaja. Nak lebih lanjut, KLIK SINI


MANTAP GITU! Kalo nak, boleh jeer hubungi Ummi


 Pilih laa nk Call ke, Msg ke, Whatssap ke, Email ke, 
 di talian 019 3293235 atau 
emel allaarief@yahoo.com











Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...