Wednesday, September 3, 2014

Taman Saujana Hijau Putrajaya, Malaysia

Pernah dengar tak nama taman ni? wehuuu, kalau orang Putrajaya yang tak pernah dengar nama taman nie, alamatnya, RUGILAH. hehehe. Taman nie cantek dan nyaman sangat. Kalau nak beriadah petang2 tuh, leh laa bawah keluarga lepak kat sinih. Tapi awas! kalau bawak anak kecik tuh, alaaa yang baru pandai bertateh tuh, sila-sila laa berwaspada. Bukan apa, laluan pejalan kaki ni digunasama oleh penungang basikal. Kot2 laa dok leka tengok sekeliling, lupa plak c kecik chomel tuh merayap. iyer laa orang baru dapat kaki kan?

Taman ni terletak kat Presint 11, Putrajaya. Ia terletak atas bukit, berhampiran balai polis presint 11, lorong masuk sebelah je dengan loji air presint 11. Taman yang berkonsep ala-ala Inggeris gitu. Kalau waktu pagi, nyaman nyer rasa. Taman ni bukan indah khabar dari ruper tau! tak caya? meh datang cinih dulu!


Tuh dio pemandangan! cantek kan?
my super model comel kan?
hehehe

Mulai semalam, Ummi daa tetapkan dalam hati nim nak jogging kat sini tiap2 petang. Nak sihat wey. Badan nie naek lemau daa tak bersukan. hehehe. Kalau dapat 3 kali seminggu pon ok jugak kan? Wah... dah macam KPI pulak Ummi ni. Tapi seronok jugak, since Ummipun dah lama tak nite jog kat Putrajaya ni semenjak ada ank kecik nie. Asyik jog dalam rumah jew. Kejar2 diorang nie. Twinskan? 

tgk gaya pon daa tau lasak kan?

so, untuk warga Putrajaya yang katanya duk di Putrajaya tu... 
mai la kita pakat jelajah taman-taman kat Putrajaya ni! 
Sungguh barbaloi!

Jom layan gambar nim !!!




mai model yg suka beraksi!




laluan yang luas tuk aktiviti jogging, berbasikal dan seangkatan dengannya

nak buat foto pra wedding? hah! inilah tempatnya!

tak cukup ke layan gambar2 tuh? nie dier Ummi kasi layan video plak
layannzzzzzz... jgn sampai tertido plak!


Video credit to lurza azrul

Habis jogging, Ummi ambek Performance Drink Shaklee untuk membekalkan penghidratan yang berterusan dan sangat penting untuk mengawal keseimbangan bendalir dalam badan. Sangat diperlukan jika kita kerap terdedah pada cuaca panas dan bersukan kerana apabila badan berpeluh maka performance drink boleh membantu mengembalikan kehilangan garam mineral dan kandungan elektrolik dalam badan. 


Pengambilan supplement merupakan sebahagian ikhtiar kita untuk memperkasakan diri untuk sentiasa kekal sihat dan bertenaga agar segala urusan harian dan amal ibadah yang ingin dijalankan dapat dilaksanakan dengan sebaik mungkin. 

Berikut set untuk kekal cergas!


yummy! sedap dan lepas minum, rs kenyang!
berbaloi jogging!

MEAL SHAKE SHAKLEE

Membekalkan multivitamin yang dieperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat.Sebagai milk booster ibu menyusu.


PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Minuma isotonik semualajadi rendah sodium dan gula. Mengawal  dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.


ESP

Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. 


 Thank you for reading this entry !

 Shaklee Independent Distributor 
[ID No:919146]
Jomlah hubungi Anish Azizul untuk dapatkan Detail Mengenai Produk-produk Shaklee! 
dapatkan khidmat konsultansi PERCUMA! Mendapatkan konsultansi ISTIMEWA!   
 Pilih laa nk Call ke, Msg ke, Whatssap ke, Email ke, 
 di talian 019 3293235 atau 
emel allaarief@yahoo.com

Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...