Monday, November 24, 2014

Mengapa susu ibu terbaik?


SUSU IBU TITISAN MUTIARA BONDA ... baca jew hati dah sebakkan? Sungguh bernilai susu ibu ini. Lagi sebak nurani hati IBU bile merasai lagi pengalaman ini! Ummi sendiri, dari awal pregy ank pertama, memang dah set dalam minda nie nak bagi PENYUSUAN EKSLUSIF untuk anak-anak Ummi walupun Ummi BEKERJA!

Mengapa susu ibu TERBAIK? 

Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi anda sejak dilahirkan.tanyalah mana-mana pakar kesihatan dan mereka akan mengatakan bahawa cara yang paling sihat untuk memberi makan kepada bayi baru lahir adalah dengan menyusukan bayi anda. 

Bayi yang diberi susu ibu sejak lahir kurang berkemungkinan jatuh sakit dalam tahun pertamanya. 
  • Susu ibu dapat mencegah penyakit seperti;;; ~gastroenteritis ~pneumonia dan bronkolitis ~jangkitan saluran kencing ~ekzema ~jangkitan telinga. 
  • Susu ibu juga dapat mengekalkan kesihatan bayi untuk jangka masa panjang. Satu kajian menunjukkan bahawa mereka yang diberi susu ibu ketika bayi mempunyai tekanan darah lebih rendah ,kadar kolsterol lebih rendah dan kurang berkemungkinan menghidap diabetis jenis 2 apabila dewasa berbanding mereka yang diberi susu formula. 

" Wanita sudah terdedah kepada penyusuan ibu sejak kecil, justeru, apabila menjadi ibu, ia tidak janggal." Dr Faridah Idris, Pensyarah Perubatan Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan UPM

Penyusuan bayi begitu sempurna apabila bayi mendakap erat ibu dan bibirnya rapat dengan puting payudara ibu sehinggalah aktiviti menyusu berjalan dengan penuh kemesraan. Hubungan erat ini hanya dapat dinikmati suri rumah namun tidak bagi ibu bekerjaya yang terpaksa meninggalkan susu perahan (EBM) kepada pengasuh den mengekalkan penyusuan badan. 

Memahami penyusuan ibu secara semula jadi, ia adalah kaedah terbaik memastikan bayi anda memperoleh zat yang diperlukan. JOM tengok kelebihan SUSU IBU!

  • Susu ibu amat tinggi khasiatnya dengan kandungan protein mudah hadam dan komponen pertahanan badan semula jadi yang melindungi bayi daripada ancaman penyakit. 
  • Kolostrum, susu yang dihasilkan sewaktu kelahiran atau susu awal bayi bukan saja padat dengan zat, malah kaya dengan antibodi yang berupaya melindungi bayi daripada ancaman bakteria dan virus pembawa penyakit. 
  • Kajian menunjukkan penyusuan susu ibu berupaya mengekalkan tahap kesihatan kanak- kanak sehingga dewasa. Individu yang membesar dengan penyusuan susu ibu didapati mempunyai tekanan darah yang terkawal dan rendah paras kolesterol. 
  • Mereka juga didapati kurang mengalami masalah berat badan berlebihan serta Diabetes Mellitus jenis 2. 
  • Beberapa data mengesyorkan individu yang diberi susu ibu menunjukkan prestasi yang lebih baik dalam ujian kecerdasan minda. 


Mengapa susu ibu JIMAT KOS? 

Penyusuan susu ibu adalah benar-benar menjimatkan kos bahkan adalah zat pemakanan yang unggul untuk anak. 
Oleh itu, penyusuan susu ibu seharusnya diterapkan sebagai langkah pertama ke arah usaha mengurangkan permasalahan kekurangan zat dalam kalangan kanak-kanak serata dunia.Seandainya kita mampu memberi susu ibu pada anak kita, mengapa kita perlu memberi susu FM yang semakin mahal kini! Kalau TWINS macam Ummi nie pon berusaha perbanyakkan penghasilan susu tau. Bukan sahaja JIMAT malah MUDAH disediakan. Bile2 masa sahaja. hehehe. Ummi memilih usaha untuk perbanyyakkan susu melalui pemakanan sunnah dan supplement. Ummi of coz laa pilih SET PENYUSUAN SHAKLEE. Harga lebih jimat dan berbaloi serta banyak lagi khasiatnya. Yang penting tidak perlu dibancuh-bancuh. hehehe. Alhamdulillah cukup untuk TWINS.Ummi menyusukan TWINS Full BF sehingga umur 6 bulan. Ummi ambek cuti tanpa gaji untuk memberi penyusuan secara EKSLUSIF untuk twins... Bukan senang nak bagi yang terbaik untuk anak-anak Ummi. Hanya ini sahaja cara yang mampu malah sehingga hari ini Ummi masih menyusukan mereka walaupun dah berusia 1 tahun 7 bulan!

Dengan adanya bantuan set penyusuan shaklee, Ummi tidak perlu risau lagi dengan masalah susu merudum terutama ketika period atau mungkin ketika Ummi masih sedang hamil? hehehehe. Alhamdulillah REZEKI TUH ADA KLU ALLAH IZINKAN ;) dan tiada masalah andai  kesihatan Ummi mengizinkan... 

Jom dapatkan set bajet penyusuan yang memang superrbb! set ini 
menjadi pilihan ibu-ibu seluruh malaysia.... 

kelebihan set ini;; ~membantu memperbanyakkan susu dan membuat susu lebih pekat. ~membantu ibu kekal bertenaga walaupun seharian bekerja. ~membantu ibu-ibu yang nak kembali slim kerana esp mampu membuat kita kenyang!!!
Jazakallah Hukhaira
(Tuhan jua yg membalasmu dgn kebaikan di dunia dan akhirat)
  
Shaklee Independent Distributor 
[ID No:919146]
Jomlah hubungi Anish Azizul untuk dapatkan Detail Mengenai Produk-produk Shaklee! dapatkan khidmat konsultansi PERCUMA! Mendapatkan konsultansi ISTIMEWA! Pilih laa nk Call ke, Msg ke, Whatssap ke, Email ke, di talian 019 3293235 atau emel allaarief@yahoo.com

         

Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...