Thursday, November 20, 2014

Petua Kulit Cantik. In Sya Allah



uits, nak tips mudah dan senang tak? tips kulit cantek. Nak tak muka licin, awet muda gitu?kalau tanya pada perempuan, of course la nak kan! sape2 yang cakap tak nak tu tipu ler... tak gitu? hee...sebenarnya kan,

Ummi rasa kita as a girl, women, perlu sangat jaga muka kita ni supaya sentiasa cantik dan takde kotor2 kat muka tu... Kena berseri2. kalau untuk girl yang tak kawin nie, orang akan tengok dia as a girl yang sangat2 menjaga diri, bersih gitu orang tua2 cakap...kalau bagi yang dah kahwin, ERMMMM! ini lagi penting sebab suami pun makin sayang bila tengok isteri bertambah cantik dan muda... Bukan mcam Kak Limah. huhuhu. Tambahan plak kita nie dah ada anak. Mestilah kena jadi diri. Ummi pentingkan kat sinih, bukan tuk cantik nak pamerkan or nak bangga kat orang lain. TAPI untuk perlihatkan diri kita sebagai PEMBERSIH. 


ok... kat sini Ummi nak bagi tips yang perlu kita amalkan supaya muka kita still bersih, cantik dan awet muda... Ummi pon harap kita tak payah laa nak makeup tebal2. make up biler kuar rumah. semasa kat rumah? ya ampun... 



tak nak nak make-up cam gini biler dok rumah kan


Lebih baek kita berpada-pada dalam menghias diri. Lebih2 lagi buat seorang isteri Muslimah. 
Jagalah kebersihan. In Sya Allah. Menjadi. 

Tak pong cuba aply petua ni ... 
Petua nie dah banyak kat internetkan...
Tak salah mencubakan ... Yang nie Ummi amalkan.
Support jugak dari dari orang tua2. Nenek Ummi pon buat jugak. hehehe ...baca ye!=)

Menggunakan air basuhan beras



haa...tips ni dari kecil lagi nenek Ummi suruh amalkan... supaya muka kita bersih dan cepat putih... cara dia senang je! bila kita basuh beras, air basuhan yang pertama tu kita simpan la dalam bekas ape-ape dan gunakan ia untuk basuh muka kita... seeloknya basuh masa waktu pagi... Masa Ummi dulu pagi-pagi bila nenek Ummi nak masak nasi, dia akan simpan air tu... lepas tu paksa Ummi basuh muka guna air tu...






Baca selawat Nabi S.A.W


yang ni lak baca selawat Nabi S.A.W.. tahu tak bacanye? huhu...Allahummasolli 'ala Saidina Muhammad,wa'ala alihi saidina Muhammad... doa ni kita baca dalam hati tau... kita baca 3 kali di dalam hati semasa kita ambil air sembahyang... tengah-tengah basuh muka tu kita baca.... kita basuh muka kan 3 kali,jadi setiap kali basuh muka kita baca 1 kali...tujuan dia supaya muka kita sentiasa cantik, nampak berseri gitu...mana tak cantiknye sebab guna selawat Nabi kan...selawat ni tak rugi pun baca,,,dapat pahala lagih! Selain baca semasa ambek air sembahyang, leh jugak amalkan semasa bangun dari tdo!



baca Allahumma na'uzu bika minal mariidhi, 

wanawwir wajhi...

tahu ke maksud dia tu?? Ya Allah jauhkan aku dari segala penyakit dan cahayakan mukaku.... ha,tu la maksud dia..kena baca bila?? kita baca 3 kali setiap kali kita tengok cermin...tak kira la waktu bila... ayat ni selalu la Ummi lupa nak baca bila tengok cermin...yela,tengok dalam masa 1 hari tu 2 kali kot....tengok lak sekejap-sekejap, hehehe. sekejab kew?

InsyaAllah muka akan awet muda dan susah nak kedut-kedut...kecuali bila korang selalu stress dan berkerut-kerut dahi tu memang la cepat kedut! sape suruh kerut-kerut...hehe....:P



Selalu minum air kosong

Perbanyakkan minum air kosong ye...yang suam-suam,tak terlalu sejuk dan terlalu panas... air ni semolek-moleknya minum 8 gelas sehari...selain nak wajah sihat dan awet muda, air ni juga bantu kita buang racun dan sisa metabolisme dalam badan kita...




Supplement S

Vitamin E dan C adalah vitamin yang popularkan. Untuk mengembalikan kulit2 yang kusam dan tidak sihat. Ummi pon amalkan penggunaan supplement. Ummi sendiri amalkan supplement. Konsisten lagi. Ummi pilih SHAKLEE. Ummi ambek collogen dan vivic. 

SHAKLEE PRODUK NI KALAU tak kenal maka tak cinta. Tak percaya? Sejujurnya Ummi tidak memaksa sesiapa untuk percaya pada Ummi, tapi Ummi menyarankan sangat2 anda semua harus mencubanya sendiri untuk anda rasai keberkesanannya.

Jom kita berkenalan seketika dengan produk SHAKLEE.



Penjagaan Kulit (Set Budjet)

Vitamin C

  • Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti (pencemaran, matahari, cuaca, AC, asap rokok, dsb).
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle).


Vitamin E
  • Bersifat anti-penuaan, dapat mengurangkan garis-garis halus pada wajah
  • Membantu mengelakkan pertumbuhan abnormal sel
  • Membantu memudarkan parut


B Complex
  • membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan
  • membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)
  • Vitamin B juga penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda, kulit yang licin dan kelihatan muda, melambatkan rambut beruban, membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku.



Penjagaan Kulit ( Set Medium)



set ini pilihan terbaik SBB adanya Collogen Powder Shaklee


Fakta tentang Collagen Powder :-
  • suplemen kolagen tercanggih yang mengandungi 4,000mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah. 
  • Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan, lebih kurang 1,000 Dalton*, menyebabkannya mudah diserap oleh tubuh bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis.
  • kolagen shalee dirumus dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.
  • mudah larut dan boleh dicampurkan ke dalam makanan dan minuman kegemaran. Setiap sajian dibungkus dalam paket berasingan untuk pengambilan pada bila-bila masa dan di mana sahaja.
  • Berat molekul kolagen diukur dalam Dalton.
  • Bila waktu paling sesuai ambil Collagen Powder Shaklee? Waktu yang paling sesuai ambil Collagen Powder Shaklee ialah ketika perut kita kosong supaya kadar serapan pada tahap yang optimum. Awal pagi atau malam before tidur. Collagen Powder Shaklee ni dalam bentuk serbuk, kita boleh bancuh dengan jus oren ka, ESP ka, milo ka. Pilihan Ummi Xslim KOKO.


Penjagaan Kulit Exklusif
CANTIK & SIHAT



Fakta tentang ViviX Shaklee :-

             Keistimewaan Vivix Shaklee
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.  
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi . Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Kebaikan Vivix Shaklee
  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan


Bagaimana VIVIX membantu melawan PENUAAN?

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme penuaan iaitu dengan cara :
Melindungi dan membaiki sellular DNA

Memberi impak positif kepada proses pengawalan genetik
Menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitochondria
Melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation End products)

TesTimoniaL Sendiri

ViviX dan Collogen konsisten
' Ummi Menyusukan Baby ' 

Jazakallah Hukhaira
(Tuhan jua yg membalasmu dgn kebaikan di dunia dan akhirat)
  
Shaklee Independent Distributor 
[ID No:919146]
Jomlah hubungi Anish Azizul untuk dapatkan Detail Mengenai Produk-produk Shaklee! dapatkan khidmat konsultansi PERCUMA! Mendapatkan konsultansi ISTIMEWA! Pilih laa nk Call ke, Msg ke, Whatssap ke, Email ke, di talian 019 3293235 atau emel allaarief@yahoo.com

         


Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...