Saturday, August 29, 2015

Make Up Mata

Assalamualaikum...

Hai, tajuk hari nie pelik sket. Ummi just nak kongsikan satu benda yang penting tuk makeup mata. Hehehe. Klu korang bukan kaki makeup, tak apa. Meh baca dulu. Mana tau pas pas ni korang semua plak nak makeup! Ekekeke.

Ummi nie suka makeup! Xtau laa nape. Klu dulu Ummi ni boley d kategorikan TOMBOY. hehehe. Xsuka makeup! Tp sejak Ummi bekerja, Ummi rasakan, makeup adalah satu perkara yg boleh membantu kita berkenyakinan tinggi. Lagipon makeup boleh menutup cela2 yg mungkin mengganggu penampilan kita. Contohnya, mata sepet leh kita kasi nampak luas. Hahaha.

Minggu lepas Ummi ada p kelas untuk belajar cara2 menjaga kulit muka. Almaklumlah umur dah nak masuk 4o an nie... tetiba aje Ummi berminat nak jg kulit. Ahaks...

Untuk dalaman, Ummi ofcoz laa ambek Vitamin-vitamin dari Shaklee. Vit.C dan Vit.E + ESP adalah satu kemestian. Tp tuk kulit luaran pon kena jaga jugak. Shaklee pon ada menawarkannya tp Ummi belum bekesempatan lg mencubanya.

Tp minggu lepas, Ummi d bawah pengaruh rakan sebaya telah pon P hadirkan diri utk bengkel penjagaan kulit. Mula2 kulit Ummi di analisis. Hehehe. Result dia, kulit Ummi kering. Ada jeragat tp xbanyak dan jerawat halus! Tetiba plak kuar jerawat besaq!

Hehehe. Selepas belajar tentang cara nak jg kulit, Ummi d dedahkan tentang cara2 nak make up plak. Dalam banyak2 barang yg Ummi try, hanya Maskara dan Iyeliner aje Ummi minat gile. Bukan shaja senang di pakai. Malah senang nak d tanggalkan. Kita ni makeup pon makeup jugak. Tp jgn lupa bab Solat plak. Klu makeup susah nak tanggal, huhuhu. Susahlah kita nak solat kan? Betul tak?

Panjang plak bebel. Jom tgk je laa hasil nya nie.... Rujuk gambar eks...

Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...