Sunday, August 30, 2015

TiPS#3 UmmiModen :: Ada anak comel 2 tahun? 2 BENDA NI KENA ADA!

OAssalamualaikum ...

Berkenaan tips kali ni Ummi rasa Ummi perlu berkongsi dengan korang semua. Ummi ada 2 pengalaman yg berbeza. Irdina dan twins! Yg paling rare berbeza ofcoz laa RM RM RM. Bukan Rosmah Mansur ekss. Tak kaitan dgn dia pon!

Tapi bukan pasal RM yg Ummi nak kongsikan. Tp pasal penjagaan anak dalam tempoh dari lahir hinggalah ke 2 tahun. Satu tempon di mana anak2 kita perlu dijaga, dibelai, disayang dan dicium2. Penjaan time nie memerlukan maintenance yg tinggi! Hehehe. Dari segi kulit, kesihatan, kecergasan dan perasaan! Pergh! Kalah bg insan2 yg bercinta tuh! Tp xleh lawan maintenance ISTERI iyer SUAMI3 SEKELIAN.... faham2 je laa. Nnt sy kingsikan jumlah maintrnance tuk ISTERI iyer...

Sekarang kita fokuskan pada keperluan anak2 kita dulu. Kenapa 2 barang2 nie penting?

1) kulit sensitif
Baby mempunyai kulit sensitif. Kena gigit nyamuk pon 3 hari baru hilang. Kalau suasana panas sket, dah timbul ruam2. Boley berkudis jawabnya

2) Jumlah PH yg perlu sesuai dgn kulit baby
Kebanyakan ibu2 xpeka produk2 yg boleh bg kesan pada baby. Kita kena peka supaya kita dapat mencegah terlebih dahulu.

3) Murah dan penggunaan yg lama tp kesan Mavelesssss
Okies, bg ibu2 yg dimurahkan rezeki anak ramai oleh Allah mcm Ummi. Alhamdulillah. Produk yg berkualiti tinggi, harga berbaloi, leh pakai lama, dan kesan yang bagus, itu yg d cari. Klu beli produk tp kita xada mood guna, pon xberbaloi!

4) Bukan berbentuk cecair
Setuju tak kalau Ummi kongsikan. Produk bentuk cream atau lotion lg bagus d gunakan selain berbentuk cecair. Semestinya kita nak guna produk yg mudah resap dalam kulit dan xada kesan pada baju! Tul tak? Lagipon senang nak d bawa! X ada tumpahan dalam beg kita. Itulah yang semestinya.

5) Produk yg dijamin HALAL
Ummi pada satu ketika dulu setia dgn satu produk ni. Kemudian,  viral kata tak Halal. Adiuh. Ralat jugak!

Amway : ALLANO Hand & Body Lotion

Antaranya kegunaannya:

1. Kalau ada yg sedang kena chicken pox, sapukan Allano lotion ni utk kurangkan gatal dan kurangkan risiko parut-parut campak.
2. Sebagai insect repellent. Sapu pada kaki dan tangan sebelum tidur supaya nyamuk tak gigit.
3. Untuk menghilangkan gatal-gatal gigitan nyamuk atau serangga.
4. Untuk luka kecil dan besar. Contohnya papercut, luka terkena pisau.
5. Melecur kerana air panas. Jangan basuh tangan, sebaliknya spraykan Allano pada tempat yg melecur.
6. Melecur kerana api.
7. Melembabkan kulit badan dan juga boleh dispray pada tapak kaki yg pecah-pecah.

Herbal Blend Shaklee yang AJAIB

Herbal Blend Multipurpose cream Shaklee ialah krim yang menenangkan. Ianya telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Memang SEMULAJADI. Best kan? Jadi nya herbal blend ni sangat sesuai utk semua lapisan masyarakat dari pelbagai perigkat UMUR. Dari BABY sampailah ke MOYANG BABY boleh pakai :). Kelehihan2nya :

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga. Ramai customer Ummi bagi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ni ke atas anak-anak ECZEMA. Sangat-sangat membantu! Yang kena gigitan serangga pon boleh guna. Jangan risau, ianya selamat dan berkesan, inshaa ALLAH :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah kepada rami orang kan? Muda-muda tumit dah merekah. Boleh cuba herbal blend. Mesti korang akan puas hati dan jatuh cinta gila-gila dengan herbal blend ni.

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh.

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang.

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Ibu-ibu kena pastikan ada satu tiub herbal blend ni sentiasa utk kegunaan anak-anak anda. Memang sangat MULTIPURPOSE dan BEST

7. Losyen harian
Boleh juga digunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa, takkan menganggu kerja seharian anda.

KEGUNAAN LAIN HERBAL BLEND

# Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
# Demam panas (boleh disapu ke seluruh badan). Inshaa Allah badan akan berpeluh tak lama selepas itu
# Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
# Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.

Kenapa perlu ada dua produk ni kan? Asasnya sama? Mesti korang kata cam gini kan? Untuk makluman semua, Ummi guna produk ni :-

Selepas mandi.
Ummi akan protect kulit anak Ummi dgn sapu lotion allano. Herba blend Unmi guna bila ada tanda2 kulit baby dah cedera.

Sebelum tido.
Ummi akan sapu jugak lotion allano untuk mengurangkan kesan2 gigitan nyamuk. Klu balik kampung! Lotion ni Ummi kena ada. Herba blend bile kesan gigitan nyamuk.

Itu sahaja perkongsian Ummi. Ini adalah atas dasar pengalaman. Kebanyakkan customer Ummi repeat order bile dah ada. Kata depa mmg berbaloi! Pakai tahan lama! Kesan yang BAGUS!

APA LG, PM LAAAA UMMi!

Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...