Dunia CikLaa

Dunia Ummi ...

Okies CikLaa listkan kat sinih Fantastik CikLaa lalui sebagai Ummi aka Ibu. Untuk makluman semua CikLaa hanya berblog nie just suak-suka dan kongsi pengalaman CikLaa. sebelum nie entry banyak CikLaa fokus pada jualan Shaklee. Nak buat jualan melalui online dan kongsi kebaikkan Shaklee. 

Tapi setelah sekian waktu, CikLaa rasa blog leh buat kita kongsi macam-macam dan maksud penyampaian kita leh membantu semua orang .. Skrng internet dah d hujung jari. ada apa2 masalah jew, terus google. Pas tuh, buat penilaian sendiri. pilih yang terbaik buat diri sendiri. So, CikLaa rasa CikLaa akan terus b'google' bagi info yang best2 buat semua pembaca. Doakan CikLaa iyer.

Last but not least,
enjoy your reading! CikLaa bharap banyak tips dapat bagi menfaat kepada semua.




Morning Kiss
Tips bangunkan tido MyKids


MyKids

Irdina Batrisya Mohd Arief
Lahirnya MyPrincesss



MyDuties


MySleepingPartner


MyTravel


Cakap mengenai bercuti ini siapa je yang TAK SUKA kan? Baik dalam ataupun luar negara, hati rasa tenang je bila dapat bercuti. Dapat lupakan seketika kerja yang bertimbun-timbun dekat office itu!


Okies, jom baca sedikit tips yang mungkin boley memberi panduan atau idea tuk sapa2 yang teringin bercuti atau atas urusan kerja ke tempat-tempat yang pernah CIkLaa lawati. Peh, tapi syaratnya. Jom baca dulu perkongsian CikLaa, boleh bookmark siap-siap nanti, mana tau kot satu hari nant korang pula nak bercuti ke sana. hehehe.


Johor,
tak yah cakaplah tempat CikLaa belajar

Melaka

Negeri Sembilan 
Pantai Port Dickson, Seremban, Kuala Pilah

Pahang 
Teluk Cempedak, Kuantan, Pekan, Taman Negara Endau Rompin 

Selangor 
Wet Worlds Shah Alam, Sunway Lagoon

Kuala Lumpur 
Zoo Negara, Taman Rama-Rama Kuala Lumpur , Tugu Negara

Pahang 
Cameron Highlands~ Honeymoon 1, Janda Baik , Genting Highlands

Perak 
Lost world of Tambun, Taiping, Parit Buntar, Pengkalan Hulu, Lata Kinjang, Kuala Woh, Teluk Murok\

Terengganu 
Masjid Terapung, Rantau Abang, Pasar Payan

Penang 
Bukit Bendera, Batu Feringgi, Padang Kota, Feri

Kedah 
Bukit Kayu Hitam,Langkawi

Perlis 
Padang Besar

Sarawak 
Kuching


Sabah


LUAR NEGARA

Nie adalah antara pengalaman CikLaa berada di tempat Orang; 
betullah kata orang, hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri, 
lebih baik di negara sendiri.


Thailand 
Bangkok, Krabi

Indonesia 
Lombok, Bandung

 Korea
Incheon

Vietnam
Saigon

Mekkah dan Madinah


Wish List, kawan-kawan doakan CikLaa iya..


Mekah (tertunai pada 2016)

Japan

Australia

New Zealand

Europe Tour

Korea (2016)


Cukup setakat wishlist ni dulu, Kalau panjang umur, kita tambah lagi.



MyDreammmmmm
Post a Comment

Assalamualaikum ... Hari nie CikLaa ada laa gosip2 di opis. Pasal apa? Pasal nak awek muda. Hehehe. Ada seorang Boss tue, dia ada bagi...